EPA-EFE
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas, komentarišući odnose Rusije i Crne Gore, da se, usled narastajućeg nepoverenja na realciji između Istoka i Zapada, njegova zemlja u jednom trenutku našla na liniji vatre.

Odgovarajući na pitanje novinara kako razume poruke ruskog ministar spoljnih poslova Sergeja Lavrova da je Crna Gora izdala Rusiju, Đukanović je rekao da nije mnogo iznenađen.

On je rekao da mu se ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov “obratio na ličnoj osnovi kvalifikujući me kao izdajnika ruskih interesa.”

– Moj komentar je jednostavan. Izdati možete jedino interese svoje države, a ne tuđe. Problem je ako neko očekuje da neko izda interese svoje države u korist tuđe – kazao je Đukanović.

Poručio je je Lavorvu da su sve optužnice protiv njega arhvirane.

7 COMMENTS

    • Tako je Vlado, sto ce nam Rusi i Srbi. Imamo mi nasu bracu siptare i croate, nasu Albaniju brata Rame i Kosovo nase brace Tacija i Haradinaja a ni brat Erdogan nam nije daleko. To je nasa krv, sa njima smo hiljadu godina branili nasu nezavisnost i slobodu od mrskih osvajaca Srba i Rusa, kojima je uvijek bio cilj da nas pokore i prevedu nas iz nase mile katolicke vjere. Nametnuli su nam i jezik i pismo, i crkvu i vjeru i istoriju, i sve same Srbe, za gospodare ka sto su sv.Petar Cetinjski , sv. Vasilije Ostroski ,i Vuka, i Njegosa i kralja Nikolu. A imamo mi nasu milu latinicu, i nase pismo cirgilicu, i dva slova vise od mrskijeh Srba, i nasu crnogorsku crkvu na celu sa nasim mitropolitim Mirasem, i drugim mitropolitom Lavom, i preko 10 nasijeh crkava, a o nasoj slavnoj historiji i da ne pricam, zna je cijeli svijet, preko knjiga nasega akademika Serba Rastodera.

      • И Мило и ти бићете тирски вазали, Цар Лазар на Косово свето опет ће доћи и сви Југовићи за крст часни са њим ће поћи!

      • Језик нисте ни имали већ га позајмили, веру нисте ни имали већ узели нашу па је продали за вечеру, имали сте Блајбург јаму и њој се дичите, имали сте Јасеновац и тиме се дичите е брате немрзим ни хрвате ни албанце већ мрзим усташе и шиптаре а то је велика разлика!

  1. Мило , мали слуга,издао је све; и ЦГ и православље , све…све…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here