Đukanović optužio opoziciju da širi atmosferu straha

0

Đukanović je, na sednici Skupštine Crne Gore koja raspravlja o poverenju njegovom kabinetu, rekao da je napredak u evropskim i evroatlanskim integracijama dokaz da je Crna Gora na pravom putu, ali i najbolji demant opozicionih ocena da je ta država sigurna kuća za organizovani kriminal.

"Crna Gora ne bi ni približno ostvarila ovaj deo integracija u NATO i EU da su tačne optužbe opozicije o stanju u našoj državi", kazao je Đukanović i to potkrepio činjenicom da su, kako je rekao, ocene evropskih zvaničnika i institucija da je Crna Gora pozitivan primer i najbolja potvrda ispravne politike Vlade.

Odbacivši optužbe da je Crna Gora stecište kriminala, premijer je kazao da o tome najbolje govore podaci o ekstradicijama.

On je podsetio da je od kraja 2006. godine, kada je Crna Gora primljena u punopravno članstvo Interpola do danas, uhapšeno 96 lica za kojima su bile raspisane međunarodne poternice.

Premijer tvrdi i da je stopa kriminala u toj državi u padu, a sudstvo sve efikasnije.
On je priznao pravo opoziciji na borbu za vlast, ali ne, kako je rekao, neistinama i političkim manipulacijama.

Građane je pozvao da više veruju svojim očima i izveštajima relevantnih međunarodnih posmatrača, nego opozicionim ocenama crnogorske stvarnosti. On smatra da je inicijativa opozicije hendikepirana jer većina javnosti, kaže, ne želi da pokloni poverenje politici koja je vođena željom za osvajanje vlasti po svaku cenu.

Lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević koji je podnosilac inicijative za raspravu o poverenju Vladi Crne Gore, koju su podržale i opozicione Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija, tvrdi da kabinet aktuelnog premijera više ne uživa poverenje građana.

Medojević je na početku parlamentarne rasprave rekao da tome doprinosi loša bezbednosna situacija u državi neefikasnost državnih insititucija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Lider PzP-a tvrdi da bi pad Đukanovićeve vlade otvorio prostor za onaj deo DPS-a koji nije uključen u kriminalne aktivnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here