Đukanović u Skoplju: Severna Makedonija je obezbedila mesto u NATO

sputniknews.com, Vestionline
EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

Predsjednici Crne Gore i Severne Makednije Milo Đukanović i Stevo Pendarovski ocenili su nakon tet a tet sastanka u Skoplju da je skora poseta američkog državnog sekretara Majka Pompea regionu ohabrujuća, dodajući da su pojačano američko prisustvo u regionu i priželjkivali.

Đukanović je naglasio da je počastvovan što je prvi predsednik jedne strane države koji dolazi u posetu Sjevernoj Makedoniji nakon izbora novog predsednika Pendarovskog. Posjetio je da dve države imaju zajedničke strateške ciljeve, a to su – da se na „temeljima vrednosti evropske i evroatlanske zajednice obezbedi dinamičan ekonomski razvoj“.

– Severna Makedonija je definitivno obezbedila svoje mesto u NATO alijansi i to smatramo jako važnim za unutrašnju stabilnost zemlje i važnim doprinosom regionalnoj stabilnosti – poručio je u Skoplju Đukanović.

– Naše uverenje je da nema stabilnosti i napretka regiona, bez pune integracije u evropsku i evroatlansku zajednicu – dodao je predsednik Crne Gore.

Đukanović i Pendarovski istakli su da između Crne Gore i Severne Makedonije nema otvorenih pitanja, već da su to oduvek bile prijateljske zemlje, koje samo dodatno jačaju odnose i saradnju na svim poljima.

Đukanović je doputovao u Skoplje u dvodnevnu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji, na poziv predsednika Steva Pendarovskog. Nakon sastanka sa Pendarovskim, Đukanović se sastao i sa predsednicima Vlade i Skupštine Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Talatom Džeferijem.

Đukanović je u Skoplju dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

3 KOMENTARA

  1. duka. ti si titov omiljeni student znam tvoju historiju od samog pocetka
    ali za ovo sto sad radis tito bi te obesijo na lovcenu i tamo ostavio dok se na vjetru ne osusis tako da te njegos moze da cuva

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime