Đukanović u Skoplju: Severna Makedonija je obezbedila mesto u NATO

sputniknews.com, Vestionline
3
EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

Predsjednici Crne Gore i Severne Makednije Milo Đukanović i Stevo Pendarovski ocenili su nakon tet a tet sastanka u Skoplju da je skora poseta američkog državnog sekretara Majka Pompea regionu ohabrujuća, dodajući da su pojačano američko prisustvo u regionu i priželjkivali.

Đukanović je naglasio da je počastvovan što je prvi predsednik jedne strane države koji dolazi u posetu Sjevernoj Makedoniji nakon izbora novog predsednika Pendarovskog. Posjetio je da dve države imaju zajedničke strateške ciljeve, a to su – da se na „temeljima vrednosti evropske i evroatlanske zajednice obezbedi dinamičan ekonomski razvoj“.

– Severna Makedonija je definitivno obezbedila svoje mesto u NATO alijansi i to smatramo jako važnim za unutrašnju stabilnost zemlje i važnim doprinosom regionalnoj stabilnosti – poručio je u Skoplju Đukanović.

– Naše uverenje je da nema stabilnosti i napretka regiona, bez pune integracije u evropsku i evroatlansku zajednicu – dodao je predsednik Crne Gore.

Đukanović i Pendarovski istakli su da između Crne Gore i Severne Makedonije nema otvorenih pitanja, već da su to oduvek bile prijateljske zemlje, koje samo dodatno jačaju odnose i saradnju na svim poljima.

Đukanović je doputovao u Skoplje u dvodnevnu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji, na poziv predsednika Steva Pendarovskog. Nakon sastanka sa Pendarovskim, Đukanović se sastao i sa predsednicima Vlade i Skupštine Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Talatom Džeferijem.

Đukanović je u Skoplju dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

3 COMMENTS

    • Vidiš ABB, sve suśede ste oćerali u NATO, svom idiotskom politikom. Što misliš što je još ostalo?

  1. duka. ti si titov omiljeni student znam tvoju historiju od samog pocetka
    ali za ovo sto sad radis tito bi te obesijo na lovcenu i tamo ostavio dok se na vjetru ne osusis tako da te njegos moze da cuva

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here