A. Čukić
Oliver Ivanović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da bi predstavnici Prištine trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića, umesto što stalno nastoje da njegovu smrt iskoriste za napade na Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Dokazani rasista Enver Hodžaj deo je ukupne histerične reakcije na logično postavljena pitanja Beograda, iza kojih stoji samo iskrena želja i namera da se rasvetli jedan gnusan zločin i pravdi privedu njegovi počinioci i naručioci – saopštio je Đurić reagujući na optužbe zamenika kosovskog premijera.

Đurić smatra i da će histerija i nervoza Prištine, ali i drugih učesnika sinhronizovanog horskog napada na predsednika Vučića, biti dragocen materijal u nekom budućem sudskom procesu protiv ubica i njihovih nalogodavaca.

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ranije danas izneo je tvrdnju da je istraga o ubistvu Ivanovića u toku, a da se predsednik Srbije u nju meša i “ometa pravdu”.

– Minimiziranjem procesa koji traje, kroz nepristojne optužbe, teži da zaštiti počinioce ovog zločina koji se kriju u Beogradu – napisao je Hodžaj na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here