Đurić: Priština stvara lošu atmosferu

0

Osudio upad prištinskih vlasti na imanja i imovinu Srba: Marko Đurić
 

"Takozvana Kosovska agencija za privatizaciju izvršila je nekoliko upada koji su duboko uznemirili stanovništvo. Očekujemo od predstavnika međunarodne zajednice da ne dozvoli ovim delovima prelaznih institucija samouprave da dovode ceo proces u nepovoljnu atmosferu", rekao je Đurić.

 

On je istakao da bi trebalo da se razgovara o povećanju opštih političkih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, prenose beogradski mediji.

 

"Slanje ovakve poruke u trenutku kad su izbori završeni nije dobro za opštu atmosferu", rekao je Đurić.

 

Marko Đurić razgovarao je u Briselu sa zvaničnicima Evropske unije "o toku i nastavku dijaloga s Prištinom, kao i o poglavlju 35" pregovora o članstvu Srbija-EU, koje obuhvata i normalizaciju odnosa Beograd-Priština.

 

Kosovska Agencija za privatizaciju preuzima srpske objekte

 

Prema izvorima Evropske komisije, zasad se ne zna kad bi trebalo da usledi nova runda dijaloga Beograd-Priština, jer se očekuje da se najpre formira nova vlada posle izbora na Kosovu.

 

Đurić je, posle razmene mišljenja sa zvaničnicima u timu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, rekao da to pokazuje koliko je Srbija odmakla u ovom procesu s EU i "koliko je nama stalo da se ovaj proces odvija u interesu pre svega naših sunarodnika koji žive na Kosovu".

 

"Vlada Srbije će istrajati u borbi za zaštitu prava i interesa našeg naroda na Kosovu i Metohiji i to smo smo vrlo jasno rekli i svim našim sagovornicima ovde", rekao je Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here