Tanjug
Marko Đurić

Redovni parlamentarni izbori, koji će biti održani na proleće sledeće godine, veoma su važni za nastavak stabilnog razvoja Srbije, ocenio je danas član Predsedništva SNS-a Marko Đurić i dodao da građani treba da se opredele nastavak politike razvoja, jačanja saradnje u regionu i jačanja pozicije mladih.

Kako je rekao, Srbija želi da iskoristi šansu u razvoju novih tehnologija i da ulaže u nova zapošljavanja i digitalizaciju u kojoj je, kako kaže, prva u regionu napravila ozbiljne korake.

”Nastavak dosadašnje politike znači i dovođenje investicija i otvaranje fabrika”, rekao je Đurić gostujući u Novom jutru TV Pink i istakao da je Srbija u ovoj godini privukla 56 odsto ukupnih stranih investicija u regionu.

 

Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno najavio otvaranje nemačke fabrike Brose u Pančevu, u kojoj će biti zaposleno 1.100 radnika, dok će prosecna plata biti 1.700 evra.

”Takve stvari nas raduju jer to otvara perspektivu mladima da mogu da se nadaju nečem boljem u Srbiji”, kazao je Đurić.

Dodao je i da će u poslednjih pet godina nezaposlenost u Srbiji smanjena sa 26 na 10 odsto, da su plate povećane za više od 150 evra, kao i da će krajem godine prosečna plata u Srbiji biti oko 500 evra.

Naglasio je da će SNS nastaviti da se, odgovorno i korak po korak, bori za takve rezultate, a da svako ko nudi ”prečice” i laka rešenja obmanjuje građane i pokušava da vrati točak istorije.

”Nećemo to dozvoliti i zato ćemo se na ovim izborima okupiti i glasnije nego ikada poručiti da smo za Srbiju budućnosti, a to je Srpska napredna stranka”, rekao je Đurić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here