EPA/Boris Pejovic

Od ponoći će se u Crnoj Gori zbog naglog rasta broja novih slučajeva zaraze Covidom-19 primenjivati strože epidemiološke mere.

One uključuju uvođenje policijskog časa u nekim crnogorskim gradovima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata.

Stroge epidemiološke mere predviđaju policijski sat od 22 do 5 sati

Stroge epidemiološke mere koje predviđaju policijski sat od 22 do 5 sati, zabranu rada ugostiteljskih objekata, počeće se primenjivati od ponedeljka u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Rožajama, gradovima s najvećim brojem obolelih, dok će se u Podgorici i Kotoru radno vreme kafića ograničiti do 22 sata.

Takođe, od ponoći je u celoj Crnoj Gori zaštitna maska obavezna za sve stanovnike starije od pet godina.

Crnogorske zdravstvene vlasti danas su zabeležile 116 novozaraženih

Crnogorske zdravstvene vlasti danas su zabeležile 116 novozaraženih, dok je prethodnih šest dana ove sedmice prosečan broj novozaraženih dnevno bio blizu 250. Taj rast posledica je, kako su ocenili epidemiolozi, političkih skupova, i vlasti i opozicije, uoči i nakon parlamentarnih izbora kada je na crnogorskim ulicama bilo preko 100 hiljada ljudi.

Iz crnogorskog instituta za javno zdravlje u veruju da će ove striktne mere dovesti do toga da se već u prvoj polovini juna suzbije “intenzivno širenje epidemije i očuva zdravlje i živote stanovništva Crne Gore“.

“Svesni smo ekonomske situacije i problema koji će nastati usled predloga ovakvih mera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama“, saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje

Institut ističe da se jedino tako može pomoći medicinskim radnicima Crne Gore “koji se nadljudskim naporima bore za svaki ljudski život”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here