EPA/Rolex dela Pena
Denis Šruder

Dobili smo prvi polufinalni par na Mundobasketu.

Protivnik Sjedinjenim Američkim Državama biće selekcija Nemačke koja je danas posle velike borbe savladala reprezentaciju Letonije sa 81:79. Tako je završena letonska bajka u Manili. Nemačka nije blistala danas, ali je ipak pokazala više i zasluženo izborila svoje drugo polufinale u istoriji.

Bio je to očekivano mnogo neizvesniji duel nego ona dva jučerašnja. Letonci su poveli sa 13:3, ali Nemci su vrlo brzo uhvatili priključak. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 36:34 za Nemačku. Nije to bilo poluvreme za pamćenje.

I u nastavku smo gledali egal utakmicu, a Nemačka u poslednju četvrtinu ulazi sa vođstvom 62:59. Letonce je u igri držao Davis Bertans koji je do tada pogodio šest trojki. U odlučujućih 10 minuta,

Nemačka je ipak uspela da slomi otpor selekciji koja je u svom debiju oduševila u Manili. Za prva dva minuta su napravili seriju od 8:0. Ipak, Letonci su prišli na minut i po do kraja na minus 2 (77:79), ali snage za preokret nisu imali. Bertans je na kraju imao šut za pobedu, ali nije pogodio trojku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su braća Vagner. Franc je ubacio 16, a Moric 12 koševa, Andreas Obst je dodao 13 poena. Kod Letonaca Bertans je imao 20 poena, a Arturs Žagars 24.

Utakmica između Nemačke i SAD igra se u petak. Danas se igra poslednje četvrtfinale između Slovenije i Kanade. U slučaju pobede Kanađana, Srbija i Nemačka će zvanično osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here