AP Photo/Mary Altaffer
Bogdan Bogdanović

Košarkaši Čikaga pobedili su prošle noći na gostovanju ekipu Atlante sa 110:108, i tako su ostvarili drugi uzastopni trijumf u NBA ligi.

Gosti su tokom druge četvrtine vodili sa maksimalnih 18 poena razlike (50:32), da bi Atlanta u četvrtoj četvrtini preokrenula rezultat i povela sa plus osam (100:92).

Pobednik je odlučen u poslednjem napadu. Prvo je Demar Derozan promašio ceo koš, a do lopte zatim dolazi Ajo Dosunmu koji u poslednjoj sekundi postiže koš za pobedu Čikaga.

Derozan je za gostujući tim postigao 28 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Zek Lavin je dodao 22 poena, dok je crnogorski centar Nikola Vučević zabeležio 20 poena i sedam skokova.

U ekipi Atlante bolji od ostalih je bio Tre Jang sa 34 poena, uz po šest skokova i asistencija, Onjeka Okongvu je ostvario dabl-dabl učinak sa 18 poena i 11 skokova, a do dabl-dabla je došao i Dedžonte Marej sa 15 poena i 10 asistencija.

Srpski igrač Bogdan Bogdanović je u poraženom timu upisao 13 poena (3/6 za tri poena), uz četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Atlanta je na osmom mestu Istočne konferencije sa polovičnim učinkom posle 32 utakmice, dok je Čikago 11. sa skorom 13/18.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here