Lična arhiva
Teško detinjstvo: Sava Barbu

Verni čitaoci “Vesti” svojevremeno su obezbedili krov nad glavom samohranoj majci Vuki Barbu, na čemu im je beskrajno zahvalna.

Ovih dana ova majka iz Mramorka kod Kovina nam se ponovo javila i zamolila dobre ljude za pomoć. Kao što je poznato, ova žena ima osmogodišnjeg sina Savu koji je bolestan, a sada se i sama razbolela.

– Imam jake bolove, lekari su mi pronašli cistu na levom jajniku, moram lekove da kupim, ali na žalost novca nemam. Plašim se da se ne razbolim, ko bi se brinuo o mojoj deci – pita se ova požrtvovana majka.

Osim toga i krov joj prokišnjava, pa joj je to dodatni problem na svu muku koju već ima.

Vuka kaže da ne bi zvala i tražila pomoć da joj nije hitno.

– I malog Savu treba da vodim kod lekara, a sve to košta, zato molim dobre ljude da nam se jave i pomognu, jer nam je pomoć preko potrebna – govori Vuka. Ona pored malenog Save ima i 13-godišnjeg Davora i Dijanu.

Ova hrabra žena svojevremeno je bila i žrtva nasilja.

– Nemam više kome da se obratim osim dobrim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja za mene i moju decu. Brinem se što smo u kući ostali bez ičega, što nam je frižider prazan i što deca nemaju šta da jedu. To me najviše peče i zato se iskreno nadam da će nam neko pomoći, u suprotnom ne znam šta će biti sa nama. U nadnicu ne mogu da idem zbog Save, jer njega nema ko da pazi, a imam i jake bolove – jada se Vuka.

Ona kaže da su je dobri ljudi iz dijaspore mnogo puta spasli, ali je u kući bolesno dete i nevoljama nikad kraja…

– Takav život je sam po sebi gorak i mi smo na to navikli i nije lako moliti za pomoć, ali upravo zbog dece, budete prinuđeni na to – kazala je 43-godišnja Vuka.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu Vuki Barbu mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Pomoć iz Srbije mogu uputiti i direktno na njen račun otvoren u Direktnoj banci na broj: 150-5501001921999-58, adresa je Svetozara Markovića, Mramorak. Na usluzi je kao i uvek i Redakcija “Vesti”.