Vesti
Najveći uspeh: Pobednici Champion of champions 2016. godine

Na glavnom terenu Belih orlova u Srpskom centru u Bonirigu 26. septembra počinje ovogodišnji Avala kup – najveće fudbalsko takmičenje srpske zajednice Sidneja.

Kroz ligaško takmičenje svakog utorka i četvrtka, a potom razigravanje najboljih osam najbolje plasiranih ekipa, polufinale i veliko finale, krajem novembra dobićemo odgovor na pitanje ko će se do naredne 2019. godine dičiti titulom najbolje srpske ekipe.

“Vesti” će do početka ovog takmičenja, koje nosi ime upravo po našem najvećem i najuspešnijem klubu na Petom kontinentu – nekadašnjoj Avali (danas Beli orlovi iz Boniriga), predstaviti neke od učesnika ovog tradicionalnog takmičenja.

Naravno, sve ono što krasi Avala kup i čini ga jednim od najpopularnijim sportskih takmičenja, već pune dve decenije, na najlepši način se preslikava kroz uspeh Orlova iz Liverpula. Naime, grupa tinejdžera je 2006. godine napravila ekipu u malom fudbalu, specijalno za Avala kup koji se igrao u Bonirigu. U veoma jakoj konkurenciji, od čak 15 mahom starijih i iskusnijih timova, ekipa pod imenon “Orlovi” zauzela je odlično četvrto mesto.

Činjenica da su bili među najmlađima (a još više lepršava igra koju su negovali) učinila je da pokupe sve simpatije navijača koji su od milja nazvali “orlići”. Po tom nadimku do dana današnjih ostali su poznati u fudbalskim krugovima u Zapadnom Sidneju.

Tim Orlova sastavljen je od momaka koji se privatno druže dugi niz godina, tačnije još iz školskih dana. Pošto su uglavnom svi iz Liverpula, odatle i naziv – Orlovi Liverpul.

– Zajedništvo, druženje, sloga na terenu i van njega svih ovih godina su ključ uspeha – ističe kapiten i vođa “orlića” Duško Mirilović.

Međusobno druženje i prijateljstvo Orlovi su pretočili kroz sportski uspeh na terenu. Naime, ova sjajna družina osvojila je Avala kup u tri navrata – 2013, 2016. i prošle 2018. godine. Najveći uspeh zabeležili su u decembru 2016. kad su nakon osvajanja regularnog dela lige Avala kupa stekli pravo da učestvuju na Ćampion of Ćampions turniru malog fudbala u organizaciji Federacije Novog Južnog Velsa. Na ovom jednodnevnom turniru, uprkos velikoj vrućini, Orlovi su savladali sve šampione ostalih letnjih liga iz cele NSNj i okitili se titulom najbolje ekipe u malom fudbalu za 2016. godinu!

Povodom početka predstojećeg Avala kupa, Orlovi kao branioci trofeja poručuju:

– Svim ekipama želimo sreću. Takođe, nadamo se da će turnir proteći u fer i korektnoj atmosferi. Koristimo ovu priliku da pozovemo publiku da dođe u što većem broju kako bi podržala ovaj turnir i pomogla mu da bude još veći i bolji!

Penali uz “kanarince”

Inače, Orlovi se od 2006. godine takmiče na gotovo svim fudbalskim turnirima srpske zajednicu u Sidneju, ali i šire. Nekoliko puta su igrači ove ekipe predstavljali srpsku zajednicu i na Les Murradž kupu, turniru u malom fudbalu koji organizuje brazilska fudbalska zajednica iz Sentenijal parka iz Sidneja (Sdždnedž Brazilian Social Club – Centennial Park Canarinhos). Naša ekipa je 2017. godine ostvarila veliki uspeh i u ovom takmičenju, stigavši do zvanja vicešampiona, pošto su u finalu sa domaćim “kanarinjosima” ostali bez titule tek nakon penal-lutrije!

Logo s tri zvezdice

Kao što nalažu ova moderna vremena, “orlići” imaju i svoju zvaničnu stranicu na Fejsbuku, na kojoj redovno ažuriraju rezultate i vesti, tako da njihovi obožavaoci uvek mogu da budu u toku, i to iz prve ruke.

A o kreativnosti ovih mladih ljudi dovoljno govori i to što su osmislili timski logo, na koji su okačili tri zvezdice – znak tri osvojena trofeja Avala kupa!

Verni sponzori

Orlovi ne samo da su veoma popularna ekipa u srpskoj zajednici već mogu da se pohvale i činjenicom da kao renomirani tim imaju lojalne sponzore. Među njima prednjači Tesla Automotives, odnosno Nebojša Maričić, koji je uz ovaj tim već dugi niz godina.