Tanjug
Kosovska Mitrovica

Poslanica u Skupštini Kosova iz Pokreta Samoopredeljenja Jeta Statovci smatra da je dobra strana dogovora o energetici postignutog u Briselu to što će Kosovo kupovati struju od Srbije.

To što će kompanija Elektrosever kupovati energente od Srbije, kako navodi, uticaće na sniženje računa za struju za sve potrošače.

– Bez obzira gde je dobavljač kupio energiju, na kraju to utiče na našu ukupnu tarifu. Neće biti posebnih naknada. To je regulisano preko Regulatorne kancelarije za energetiku jer ima tarifu koja važi za sve potrošače – izjavila je ona.

Statovci ističe da je reč o veoma dobrom i pozitivnom dogovoru.

– Dakle, kroz ovaj sporazum razumemo neke elemente koji su pozitivni sa političkog aspekta, jer će postojati ugovor sa KOSTT koji podrazumeva prilagođavanje kompanije Elektrosever tržištu i pravilima Kosova – rekla je Statovci.

Ona dodaje da Elektrosever nije dobila dozvolu za rad jer nije bila usklađena sa zakonskom regulativom, ali i jer koriste terminologiju i simbole neprikladne za Kosovo.

Dodala je i da je Elektrosever tražila od Regulatorne kancelarije za energetiku dozvolu za snabdevanje, ali ne i za distribuciju električne energije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here