twitter.com/DjokerNole

Da li zato što vole da pomažu, zbog prestiža, zato što im je preteklo i kada ukalkulišu materijalno obezbeđivanje treće generacije naslednika ili zbog griže savesti, svesni koliko vekova prosečan rudar treba da radi da bi zaradio njihove “plate”, tek većina sportista iz prvog ešalona upisuje se u dobročinitelje. Oni sa preciznijom mašinerijom iza sebe imaju i svoje fondacije. Pre 17 godina Rodžer Federer osnovao je fondaciju kako bi pomogao nemoćnim ljudima i promovisao sport među mladima.

Rafa Nadal fondacija nastala je iz želje “kralja šljake” i njegove porodice da pomognu socijalno ugroženoj deci i adolescentima koji su u riziku da budu isključeni iz društva.

Novak Đoković takođe ima svoju fondaciju kojom rukovodi njegova supruga Jelena. Za razliku od dvojice najvećih rivala u belom sprotu, Novakova fondacija pre svega je fokusirana na pomaganje najmlađe dece u obrazovnom procesu, i to onom u predškolskom periodu.

Uoči početka Australijan opena, Novak je objavio da je njegova fondacija zahvaljujući donatorima premašila sumu od 140.000 dolara, namenjenih za otvaranja novih predškolskih ustanova za decu u Srbiji.

– Toliko sam ponosan i uzbuđen zbog svega što smo postigli. Moje srce je puno zbog toga što se veliki broj ljudi pridružio našoj misiji da vratimo deci osmehe i nadu, njihovim roditeljima i učiteljima. Zbog vas koji ste nas inspirisali, Jelena Đoković i ja smo odlučili da doniramo još 140.000 dolara na već postojeću sumu i time dodatno podržimo još više porodica ove godine – poručio je Nole.

Sutra – Dobročinstva savremenih gladijatora (4): Kako došlo – tako otišlo

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here