Vesti
BEDA: Porodica Seferović

Nakon našeg nedavnog apela čitaocima “Vesti” i drugim dobrim ljudima širom sveta da pomognu siromašnom, teško bolesnom i poluslepom Hamdiji Ajdinoviću iz sela Rasno na Pešteru i porodici siromašnog i takođe teško bolesnog Rama Seferovića iz naselja Zeleni na periferiji Rožaja, na Peštersku visoravan i sever Crne Gore brzo je stigla pomoć iz daleke Australije, Hamdiji Ajdinoviću 500 dolara, porodici Seferović 250 dolara.

Stiže podrška

Naši čitaoci i dobrotori Jagoš i Ljubica iz Sidneja poslali su ukupno 500 dolara, po 250 dolara Hamdiji Ajdinoviću i porodici Seferović, još 250 dolara Hamdiji Ajdinoviću poslala je naša čitateljka i velika dobrotvorka Anđelka Đurović iz Melburna.

Teško bolesni i za rad i život potpuno nesposobni Hamdija Ajdinović sa suprugom Irmom živi u selu Rasno na Pešteru, štićenik je našeg Humanitarnog mosta nepunu godinu, povremene donacije naših čitalaca delimično su mu olakšale život, ali je i dalje u nevoljama i stalnoj neizvesnosti hoće li imati za hleb i lekove, da li će moći da plati struju i kako će obezbediti ogrev. Donacija iz Sidneja stigla mu je u pravom trenutku, kad su u “srpskom Sibiru” u toku pripreme za “doček” prvog snega i dugu zimu koja je teška i za zdrave i imućne, a za sirotinju i bolesne preteška.

– Nedavno nam je stigla još jedna donacija, pa sa nešto manje straha očekujemo hladne dane, namirnice i ogrev(drva) sada su nam najvažniji, ako nam šta pretekne izmirićemo račune za struju i kupiti lekove, hvala beskrajno dobrotvorima iz Sidneja i Melburna, veliki su i dobri ljudi Jagoš, Ljubica i Anđelka, bog neka ih čuva i srećom i zdravljem nagradi – ističe Hamdija i naglašava da se njegova i Irmina borba za opstanak i golo preživljavanje nastavlja i da sve nade polažu u ljudsku dobrotu i humanu dijasporu, posebno u Pešterce rasute širom sveta.

Vrednu donaciju od 500 evra, pomoć dobrotvora iz Dubaija, nedavno je dobio i teško bolesni i nesposobni Ramo Seferović koji sa bolesnom suprugom Fatimom, sinom Alminom i ćerkom Ajšom jedva opstaje u naselju Zeleni kod Rožaja, i on je dugogodišnji štićenik našeg Humanitarnog mosta, pre pet godina naši čitaoci pomogli su mu da renovira i utopli kućerak u kome žive i kupi najpotrebnije lekove i namirnice.

HVALA DIJASPORI: Hamdija i Irma Ajdinović

Za ogrev

– Mnogo nam znači i donacija od 250 dolara koju su nam poslali dobrotvori Jagoš i Ljubica iz Sidneja, jer upravo pokušavamo da sakupimo novac za ogrev koji nam je ovih jesenjih dana najveća briga, nadamo se da ćemo uspeti da obezbedimo desetak metara drva, da nije pomoći dobrih ljudi, to bi za nas bila nemoguća misija, sigurno bi se smrzavali cele zime i u hrani i lekovima oskudevali, pamtimo i te dane – priča Ramo. Ovaj čovek je težak bubrežni bolesnik, koji zavisi od pomoći dobrih ljudi.

U razmaku od samo nekoliko dana, nakon donacije koju je dobila iz Australije, ponovo se radovala i usamljena i delimično šlogirana starica Slobodanka Milošević, iz zabite Znuće na Rogozni, od porodice Lazić njoj je stiglo 100 franaka, a od poznatog humanitarca i našeg saradnika Hida Muratovića dobila je i brašno u vrednosti 50 evra.

– Ovako nesposposobna, sama, nemoćna i bez ikakvih prihoda, ne bih mogla da preživim i opstanem u planinskoj zabiti bez pomoći humanih ljudi, dobrotvori iz belog sveta drže me u životu, od kada sam njihova briga, nisam ni gladna, ni žedna, bude i za lekove, uspem i da platim struju.

POLUŠLOGIRANA: Slobodanka Milošević

Nemoćna

Hvala dobrotvorima za svako dobro delo, sigurna sam da će svevišnji nagraditi njihovu dobrotu, a meni i u narednom periodu poslati dobrotvore koji će mi omogućiti da, iako bez ikoga svoga, dočekam još jedno proleće – ističe usamljena Slobodanka sa Rogozne, koja je štićenik našeg Humanitarnog mosta pet godina.

Zahvalnost

– Dobrotvorima šaljemo velike pozdrave i zahvalnost do neba, nadamo se da će im se dobro dobrim vratiti, molićemo se za njihovo zdravlje – poručuje ovaj bolesni siromašak sa severa Crne Gore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here