Tanjug

Usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti u pokušaju stvaranja ‘velike Albanije’ bi važilo i za druge narode na Balkanu, pre svega Srbe, izjavio je član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi B92.

– Na Balkanu se ne mogu sprovoditi dvostruki standardi – da ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije, kako to misli Aljbin Kurti. Za to srpski narod nema razumevanja niti će ga ikad imati, jer ako je nešto dozvoljeno drugima, kako to za Šiptare odnosno Albance zagovara provokator Kurti, zašto onda i Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno – rekao je Dodik za Srnu, komentarišući izjavu lidera „Samoopredeljenja“ Aljbina Kurtija da Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, da se integrišu u federaciju, kao Nemačka.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za mir i stabilnost, za poštovanje svih međunarodnih obaveza, pre svega Dejtonskog sporazum, i podržava rešavanje svih kriznih pitanja u regionu mirnim putem, dogovorom i kompromisom.

– Ali stvaranje takozvane velike Albanije, kakvu ovih dana najavljuje mogući kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, značilo bi uvođenje i usvajanje nekih novih principa na Balkanu – istakao je Dodik.

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

3 KOMENTARA

  1. Od toga nema nista. Srbi treba da se integrisu na svojoj zemlji i protjeraju siptare okupatore sa Kosova pa i Albanije jer je to sve bila srpska zemlja. Mogu da se vrate na Sardiniju odakle su ih italijani protjerali ili ce dobiti isti status kao Kurdi tj. narod bez zemlje. Mogu oni narko dolarima placati americke politicare koliko hoce ali drzavu na srpskoj zemlji nikada dobiti vise nece.

    • Oni su drzavu dobili 1999. godine kada su nasu vojsku i policiju proterali sa KiM. Sami smo potpisali kapitulaciju (Kumanovski sporazum). To smo mi sada radimo je mlatanje prazne slame.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime