Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da to što BiH u avgustu dobija budžet za ovu godinu, govori o tome da je BiH neodrživa zemlja.

On je u intervjuu za Radio Republike Srpske ocenio da u BiH značajno vladaju stranci, odnosno da pre svega upravljaju bošnjačkom političkom strukturom i da pokušavaju da modeliraju BiH po svom shvatanju, prenosi portal RTRS.

– Ovde živi samo ono što mora, a ne zato što je to neka politička volja ili želja bilo kojeg konstitutivnog naroda ili političkih elita – rekao je Dodik i dodao da je bilo godina kada je i zadnjih dana decembra usvajan budžet za tekuću godinu.

Naveo je da je bilo logično da budžet BiH bude usvojen, jer je postojao dogovor političkih lidera, ali da se SDA nije pridržavala toga usvajajući određene amandmane, a odbacujući one koji su došli od Saveta ministara.

Dodik je dodao i da je često svedok toga da Bošnjaci menjaju svoje mišljenje onda kada se umešaju stranci.

– Jedino autentično danas u BiH deluje politička struktura Srba i Hrvata. Bošnjaci su podanički nastrojeni prema zapadnjacima koji pokušavaju da održe njihovo uverenje o politikama koje oni žele, a to je unitarna BiH i u tome treba tražiti razloge svim zahtevima, pa i zahteva u vezi sa budžetom – rekao je Dodik.

4 COMMENTS

  1. Uskoro dolaze Turci U Bosnu i srbiju i ostati ce tu narednih 600 godina Sandjak i Bosna ce biti jedna drzava

  2. Svatila sam. Mogu da pisem sta god hocu i vi ce te to objaviti , samo ne smijem da govorim nista protiv
    milorada .Vjerujte i ja ga volim

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here