Dodik demantovao da je vlasnik Njeftegazinkora!

0

Nisam vlasnik ruske kompanije: Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske
 

On je rekao da nije suvlasnik nijednog preduzeća u RS i inostranstvu, kao i da nije učestvovao u formiranju bilo kog stranog preduzeća. Dodik je novinarima u Banjaluci kazao da nema nikakvog vlasništva u inostranstvu, osim u Srbiji, što je, kako je naveo, javnosti poznato.

 

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica zatražio je danas na skupštinskom zasedanju informaciju od Vlade RS o tome da li je predsednik RS Milorad Dodik suvlasnik u ruskoj firmi "Njeftegazinkor", koja je privatizovala naftnu industriju RS.

 

Komentarišući pitanje Govedarice, Dodik je ocenio da "SDS permanentno izmišlja", navodeći da je "reč o laži i da je spreman na svaku vrstu kontrole".

On je upozorio da bi svaki narodni poslanik trebalo da proveri informacije pre nego što ih saopšti, te da ne bi ni trebalo odgovarati na neistinite tvrdnje.

 

"I ja sam čuo da se Govedarica za vreme rata krio u kamionima brašna, pa zbog toga može da nosi oznaku ‘TIP-500’", rekao je Dodik, dodavši da se to moglo čuti na skupu u Hercegovini na kojem je bio i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here