EPA/Fehim Demir
Željko Komšić, Milorad Dodik, i Šefik Džaferović

Predsedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sednici nije priznalo samoproglašeno Kosovo.

Kako prenosi Srna, članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, zajedno sa srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom glasali su protiv priznanja Kosova.

Komšić je ranije tražio da se ova tačka uvrsti na dnevni red, obrazloživši je potrebom da treba poštovati volju Albanaca na Kosovu, kao i da je, kako je rekao, nezavisnost Kosova faktičko stanje.

Dodik je 17. septembra na sednici Predsedništva glasao protiv priznanja Kosova, te najavio da će na tom pitanju pokrenuti zaštitu vitalnog nacionalnog intresa, o čemu je odlučivala Narodna skupština Republike Srpske koja je potvrdila da nema priznanja Kosova.

Odluka nije bila jednoglasna

Međutim, iz Komšićevog kabineta stigla je potvrda da ova informacija nije tačna. Komšićev savetnik za medije Nihad Hebibović naveo je da je samo Milorad Dodik glasao protiv priznanja, ali ne i druga dva člana, navode sarajevski portai.

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsedništva Željko Komšić ovoga puta su se suzdržali od glasanja, potvrđeno je iz Komšićevog kabineta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here