EPA/Ramil Sitdikov
Vladimir Putin

Kada se završi rat u Ukrajini neću moći da dođem na red da se vidim sa predsednikom Putinom od Evropljana koji će tada želeti da se susretnu sa njim u Kremlju.

– Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču, koje je više interesovao moj prijateljski odnos sa Putinom, nego evropski put BiH, a što je bila tema panel diskusije – naveo je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

– Preneo sam im i jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti – istakao je on.

Kako je rekao, na panelu je ponovio stav da se u Srpskoj očekuje da “nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda odu strane sudije”.

– Tokom nedelje održana je sednica Izvršnog komiteta SNSD na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa Evropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske – dodao je Dodik.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Pa ne idemo mi u EU da budemo sluge i poslušnici nego da od EU napravimo civilizovanu Evropu! Pa nismo mi valjda ko Bugari ili Hrvati,nedaj bože! A NATO treba da se raspadne a Rusuja preuzme liderstvo u EU kao najveća Evropska zemlja ,to je logično za mir u Evropi!

  2. Svi ce trcati Putinu – Pa nisu su svi poltroni i ulizice kao ti. Ti si najveca srpska sramota ko sto je Putin najveca ruska sramota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here