DODIK: Mladić je borac koji ne odstupa

0

POČAST HEROJIMA: Dodik kod spomenika palim borcima
 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedelju uveče u Banjaluci da je Vojska Republike Srpske odbranila narod u teškim vremenima raspada bivše Jugoslavije.
– Tada je pretila opasnost za srpski narod na ovim prostorima. Odluka o formiranju VRS donesena je ovde u Banjaluci s velikim entuzijazmom, očekivanjem i s uverenjem da se čini istorijski posao neophodan za slobodu naroda – rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom Dana vojske i Dana boraca Republike Srpske.
Dodik je podsetio da su nekadašnji komandanti VRS-a izloženi sudskom progonu.
– To govori o ljudima koji su vodili VRS da su bili uporni u nastojanju da odbrane narod i da se bore za slobodu. Nikada ne smemo da zaboravimo činjenicu da je komandant VRS-a Ratko Mladić snažnom energijom vodio našu vojsku i da nikada nije odstupio, kao što ne odstupa ni danas – kaže Dodik, istakavši da će društvo doći u poziciju da se zahvali ljudima koji su u ratnim vremenima vodili Srpsku.
Predsednik Dodik je naglasio da su svi u Srpskoj ponosni na svoju VRS.
– Ideja slobode našeg naroda se najbolje videla u različitim vremenima i u vojskama u kojima su Srbi bili dominantni. Nit slobode je duboko utkana u naš narod i za nju se nikada nismo prestali boriti – rekao je Dodik.

On je ocenio da je VRS časna institucija i da je je zbog toga međunarodni faktor prvo udario na nju.
– Na taj način su hteli da razgrađuju čitavu Republiku Srpsku – kaže Dodik i napominje da se ne smeju zaboraviti borci koji su život dali za Srpsku.
Predsednik Srpske je naglasio da zna šta znači kada neko želi da nešto podmetne kako bi bila izgubljena istorija srpskog naroda.
– Mogu da zamislim kakvim pritiscima su bili izloženi Mladić i tadašnji predsednik Srpske Radovan Karadžić. Uprkos svemu, naša vojska je ostala časna i uspravna u svim teškoćama – rekao je Dodik.
On je izrazio i žaljenje što je ukinuta VRS i formirane Oružane snage BiH.

 

Složno za RS
Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz naglasio je da su Dan vojske i Dan boraca najvažniji datumi u novijoj srpskoj istoriji.
– Tapiju na Republiku Srpsku imaju njeni borci i građani. Ne smemo se deliti nego moramo zajednički rešavati sve problema s kojima se susrećemo na dobrobit naše jedine Republike Srpske – izjavio je Ćurguz.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here