EPA/Stephanie Lecocq
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se ne može desiti da kapitulira u Briselu i ukazao da stranci kroz priču o evropskom putu BiH hoće da je naprave unitarnom zemljom.

– Ako mene teraš da biram između toga da ostane Republika Srpska i da idem u Evropu, ja biram Republiku Srpsku i baš me briga za Evropu – rekao je Dodik.

On je najavio i da za dva dana ide u Brisel, i izrazio je sumnju u ostvarljivost evropskih integracija, konstatujući da će se Evropska unija raspasti dok Bosna i Hercegovina stigne do njenog članstva.

Dodik je podsetio da EU daje članstvo samo državama koje imaju definisane granice, a sada se daje kandidatski status zemlji (Ukrajini) “koja će u najmanju ruku po pola biti podeljena, ako ništa drugo”.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je za Zapad eksces i računali su da će je ukinuti u drugoj fazi posle Dejtona, ali da se “onda pojavio neki Dodik, koji je zaglavinjao i ne da”, kao i da Srbi nemaju nikakav teritorijalni bosanski identitet jer imaju Republiku Srpsku.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here