Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je na Mrakovici da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije pokušajima potomaka onih koji su ubijali narod na Kozari, a koji kažu da se nešto drugo dešavalo.

– Istina je da je ovde 3.500 partizana branilo zbeg od 65.000 ljudi, civila, žena, dece i staraca koje je napalo 45.000 raznih formacija ustaša i Nemaca i da je poginulo 9.500 boraca i 45.000 civila – izjavio je Dodik novinarima na Kozari gde se obeležava godišnjica Bitke na Kozari.

Dodik je podsetio da je zarobljeni zbeg sa Kozare „spušten u Jasenovac koji je odneo 500.000 života Srba i 30.000 dece“.

– Mnoga deca su data u katoličke porodice gde su promenjena njihova imena.To je jedan produženi zločin nad našom verom i našim narodom. Činjenica je da su ustaše i Nemci ovde desetkovali Srbe, pobili naše ljude i uništili domove – istakao je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je naveo da u narodu živi priča o Kozari koja je nesumnjivo simbol borbe za slobodu protiv fašista i simbol borbe za nacionalno oslobođenje jer su, kako je naglasio, Srbi ovde živeli i preživeli.

Dodik je izrazio zadovoljstvo da ovaj važan datum u srpskoj istoriji zajedno obeležavaju vlade Srpske i Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here