Tanjug
Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da srpski narod nikada ne sme da zaboravi Garavice i razmere stradanja Srba u Drugom svetskom ratu, “što je moguće samo ako bude postojala država koja se zove Republika Srpska”.

– Neprihvatljiv je pokušaj da se srpsko stradanje u Garavicama kod Bihaća danas potisne u zaborav, a mesto stradanja pokrije smećem, nepokošenom travom i šibljem –  rekao je Dodik, obraćajući se na premijeri dokumentarnog filma “Garavice” o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svetskom ratu.

On je istakao da se svaki put treba pokloniti žrtvama Garavica koje nikada ne smeju da budu zaboravljene, dodavši da je dokumentarni film “Garavice” važno delo koje će osigurati savremeni prikaz sećanja i razmere na srpska stradanja u Drugom svetskom ratu.

Istakao je da se srpski narod, ukoliko želi da sačuva svoju veru i identitet, mora okupiti, a ono najbolje ponuditi i drugima, nikoga da ne mrzi i nikome da se ne revanšira.

– Moramo očuvati naš identitet, našu zemlju, šume, imovinu, našu Republiku Srpsku i Srbiju i moramo biti zajedno – poručio je Dodik.

On je dodao da će na prostoru Donje Gradine biti izgrađeno savremeno spomen-obeležje koje će koštati nekoliko desetina miliona evra i na kojem će biti prikazana sva mesta srpskog stradanja i monstruoznost zločina nad Srbima.

4 COMMENTS

  1. Prvo si priznao Genocid u Srebrenici ,pa si mnoge funkcionere u ratu koji su vodili Republiku Srbsku pohapsio i poslao u Hag ,a ostale si smjenjivao po tvom spisku.Postao si apsolutni vladar Republike Srbske sve su institucije tvoje.Pa eto reci ko je odgovarao za zlocine nad Srbima u zadnjem ratu,sta si uradio da se neko od zlocinaca nad Srbima procesuira.Dvadeset hiljada pripadnika Vojske Republike Srbske se nalaze na spisku za ratne zlocine o kojim odlucujes dali ces ih predati Sudu BIh i ucjenjujes da glasaju za tebe.Mnogi se i dan danas hapse tj.hapsi ih Sipa ,a glavni u Sipi je tvoj kadar Srbin koga si ti postavio.Dok presjednik Hrvatske na mjestu zlocina u Derventi odlikuje pripadnike Hrvatske vojske.Ma sta treba da se vise pise o tebi kada se sve zna.Drzis nas u logoru i pitanje je kada cemo biti izruceni Hrvatima i Muslimanima.

  2. Треба нам документарни филм који ће обухватити сва страдања Срба у 20в. а и раније. Можда чак краткотајна 3 делна серија са српским страдањима на Балкану. Да се не заборави и да се понавља.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here