Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neprihvatljivo da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja”, ocenjujući da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

– Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi – rekao je Dodik novinarima u Hašanima.

Dodik je, nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice “Oluje” u Kninu, rekao da nije informisan da je to definitivno.

On je kazao da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju te vojno-policijske akcije i naglasio da je protiv toga.

Dodik je ocenio i da nije korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mesto.

On je istakao da je tu reč o progonu, egzodusu, etničkom čišćenju i ubijanju žena i dece, ne samo na prostoru Hrvatske, nego i na Petrovačkoj cesti i mnogim drugim mestima.

Hrvatski premijer izjavio je sinoć da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

2 COMMENTS

  1. podpuno ste u pravu gospodine Dodik ali ima onih kojima je za novac sve normalno i moguce. Ovim sramnim cinom su se izpisaliiz iz SRBSTVA.

  2. Бориса Милошевића треба проверити да ли је стварно Србин.Може бити да је БИВШИ СРБИН или је
    можда МИЛОГОРАЦ или што друго. Нема озбиљних договара са Хрватима то су “ЛУКАВИ ЛАТИНИ”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here