Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ovakva BiH ne može da opstane, jer je nastala kao eksperiment i na tom nivou ostala.

Dodik kaže da je BiH u stagnaciji i raspadanju i da to niko ne može da spreči, jer ona nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države. On je dodao da BiH ne treba da postoji kao država, jer je izmišljena kao deo napora određenih grupa u tadašnjoj američkoj administraciji.

– BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebalo da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspešniji i imali bi daleko više napretka – smatra Dodik.

„Omogućiti Hrvatima da imaju svoj entitet“

Dodik naglašava da je za to da svi konačno uvide da BiH ne može da funkcioniše bez bazičnog dogovora, kao i da je ovakvo stanje neodrživo.

– Danas treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u delu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom, i da se koncentrišu oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspešniji – naglasio je on, prenosi RTRS.

Dodik kaže i da predsednik SDA Bakir Izetbegović, neprestanim negiranjem ustavne strukture i nastojanjem da uništi Republiku Srpsku, vodi BiH u propast.

Ističe da Izetbegovićeva izjava da će održavati „status kvo“ jer ne želi SNSD u Savetu ministara dok ne shvate da, kako kaže, entiteti ne mogu komandovati državom, predstavlja negiranje entiteta i realnog političkog dogovora.

1 KOMENTAR

  1. Bosna se raspala pre nego sto je postala, samo sto to vecina nece da prizna. Tako je to kad ajvani hoce da nadmudre i nadjacaju prirodno pametnije. Naseli su na „hrvatsko cvijece“ i sad neznaju kako dalje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime