Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije.

Dodik je to rekao na 54. Kočićevom zboru u Stričićima na Manjači i naveo da je prošlo vreme strahovanja od visokih predstavnika i rigidne međunarodne zapadne zajednice, prenosi RTRS.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način.

– Srbija je u poslednje dve godine dala Republici Srpskoj bespovratno 32 miliona evra za različite infrastrukture projekte širom Srpske – rekao je Dodik i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za tu pomoć.

Prema njegovim rečima, RS i u opštinama u Federaciji BiH, koje su većinski naseljene srpskim stanovništvom, Srbija gradi bar po jedan objekat, što je želja predsednika Vučića da Srbija na taj način bude prisutna i na ovim prostorima.

Govoreći o obeležavanju 54. Kočićevog zbora, u čast narodnog tribuna Petera Kočića, Dodik je rekao da su ovo dani u kojima se Srbi okupljaju da bi obeležili osnovne ideje slobode, što je, kako je rekao, ključna reč srpske istorije.

– U potpunosti shvatam Kočića tek sada kada sam otišao u Sarajevo ovih 10 meseci i koliko je aktuelno i danas njegovo poimanje i prikaz položaja koji se ničim nije suštinski promenio, osim što su sada neke druge ličnosti na istorijskoj sceni – rekao je Dodik.

On je dodao da su Srbi davno naučili da samo gde imaju svoju državu imaju i slobodu, a ako nemaju državu onda im se desi Jasenovac ili etničko čišćenje koje se desilo u Hrvatskoj i značajnom delu Federacije BiH.

Kako je ocenio, Srbi u Hrvatskoj su danas izloženi maltretiranju i diskriminaciji, koja je „sistematska i zadojena u nameri da se i ono malo Srba što ih je ostalo etnički očisti“, što se, kako je naveo, nedavno moglo videti i u Kninu.

5 KOMENTARA

  1. Vampirco niko nece vas smetiti slobodno dase sakupite u pasaluk pod vodi toll kok vas ima sterilje pija die pa dase ujedete medju sobom her USA stavice vas u pasalucki karantin kraj vase huljkanje viste nista ma ove prostore

  2. Ako nije to ptoblem- zasto je vama onda problem Ujedinnhenje Albanaca- po nekoj logici – Albanci su Jedinstveniji nego Srbi – svugda gde god da su – i ta njihova jaca veza dovesce do povoljnijih rezlutata.
    Prvi i glavni problem kod Srba je odluka Istok ili Zapad.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime