Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da putem pisama pokušava da američkom predsedniku Donaldu Trampu ili njegovim najbližim saradnicima približi viđenja i stavove Republike Srpske.

Milorad Dodik je rekao da je važno da se obraća američkom predsedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik je istakao da putem pisama pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

– Važno je da se direktno obraćam američkom predsedniku i da ga obavestim o nekim važnim pitanjima, jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe – rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju.

Kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika – „politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja“.

– Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog toga što sam Tramp još nije uspeo da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog ‘duboke države’ – rekao je Dodik.

Kada je reč o izborima u SAD, rekao je da ne želi da se meša i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj, kako je naveo, odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi „mali Šengen“, srpski član Predsedništva veruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati deo te inicijative.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime