Tanjug
Milorad Dodik

U kontinuitetu podržavam Donalda Trampa. Stvarno mislim da je Tramp jedan realan, racionalan političar, veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost i koji ima najveći rast popularnosti u SAD, kaže za Danas Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, odgovarajući na pitanje da li će podržati predsednika SAD Donalda Trampa u “trci” za novi mandat. 

– Bez obzira što trpim posledice zbog podrške njemu i što mi je američka administracija, sa kojom i on sam ima probleme, uvela sankcije, mislim da je dobro da on ponovo pobedi na izborima. Kad dođe vreme poslaću poruku svim Srbima koji imaju pravo glasa u Americi i kojima je važno šta ja kažem da glasaju za Trampa – dodao je Dodik koji je, uz premijera Mađarske Viktora Orbana, jedini zvaničnik sa ovih prostora koji je pružio javnu podršku Trampu tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine.

Komentarišući nedavni sastanak predsednice RS Željke Cvijanović sa zvaničnicom SAD Lorom Kuper, Dodik ističe da je važno da se predstavnici Republike Srpske sreću sa važnim ljudima američke administracije gde mogu da iznesu svoje stavove.

– To samo govori o jednom novom pristupu po kojem novi članovi američke administracije pokušavaju da što više slušaju, umesto da ne slušajući nikoga nameću svoja rešenja, kako je to činila stara administracija. Zato me raduju takvi sastanci i podržavam ih – zaključio je Milorad Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here