Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Predsedništvo BiH više i ne postoji, a da su tome najviše doprineli predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel koji razbijaju BiH svojim direktnim aktima.

– Ako hoće s nama da razgovaraju da ostanemo u BiH, onda će morati da uvažavaju naše interese. Mi nemamo nijedan tajni interes. Mi ne sprovodimo razgradnju BiH kao teritorije. To će možda doći u nekoj od sledećih faza ako se ništa drugo ne bude moglo desiti ovde u budućnosti – rekao je Dodik.

On je naveo da na nedavnom sastanku sa Fon der Lajenovom nije hteo da remeti atmosferu i nije pričao o unutrašnjim odnosima u BiH, ali da je ona savršeno dobro videla da je imala sastanak sa članovima Predsedništva.

– Sva trojica smo imali primedbe u vezi sa nekim procesima vezanim za evropsko pridruživanje i savršeno dobro zna da bez odluke Predsedništva BiH nema ništa. I Mišel to isto dobro zna i oni upute poziv predsedavajućem za Samit u Sloveniji – naveo je Dodik.

On je ocenio da Predsedništvo BiH više i ne postoji posle dešavanja u UN i ovog što se desilo, te dodao da međunarodna zajednica razbija BiH.

Dodik je naglasio da današnji sastanak u Sloveniji koji govori o evropskoj perspektivi ništa ne znači i da je totalno licemerno.

– To je odnos “to su ljudi niže vrednosti, nećemo sa njima da razgovaramo”. To je ta evropska perspektiva sa stanovišta Evrope. Mi savršeno dobro znamo da Francuska i Holandija ne daju proširenje i da od toga nema ništa, a oni stalno glume neku priču kao eto mi smo dobri. Niste dobri, lažete, nema evropske perspektive. Ne date Srbiji da uđe u EU dok ne prizna Kosovo – ukazao je Dodik.

3 COMMENTS

  1. A zasto to nisi rekao 1996 kada si na tenkovima dosao na vlast sa dva poslanika.Tada si mogao reci BiH vise ne postoji i to je kriva Madlen Olbrajt i medjunarodna zajednica.Drugo raspisao si referendum o nezavisnosti Republike Srpske prije 5-6 godina i narod je to podrzao,a ti si se povukao i ponistio volju naroda.Prema tome presjednistvo BiH postoji i postojace i poslije tebe ,a postojat ce i Republika Srpska.Ti bi da olucuje u ime svih nas,a sve odluke donosis samo u licnom interesu kao i ova sto danas govoris.A za nestanak BiH odlucivat ce neki drugi Srbi i to oni koji su spremni da se i zrtvuju za Republiku Srpsku, a ne kao ti sto si spreman zbog licnih interesa da zrtvujes Republiku Srpsku,a i cijeli Srpski narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here