Twitter/SNSD
Milorad Dodik

Predsednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik proglasio je sinoć u Doboju izbornu pobedu kandidata te stranke za gradonačelnika, Borisa Jerinića i liste u Skupštini grada.

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da je Jerinić dobio podršku 70 odsto glasača. On je istakao da prvi rezultati pokazuju da će SNSD sam moći da formira skupštinsku većinu. Dodik je poručio da će SNSD, zajedno sa Republikom Srpskom, znati da ceni podršku građana na izborima:
– Mi ovde u Doboju potvrđujemo našu opredeljenost da idemo napred. Doboj dobija novu bolnicu, novu dvoranu, veliki infrastrukturni projekti su pred nama, a i pred ovim gradom. Ovde su se desili fer i pošteni izbori, u kojima je SNSD ubedljiv pobednik. A kao pobednici vratićemo to poverenje građanima kroz sve ono što možemo nazvati boljim životom – rekao je Dodik.
Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim izborima u tom gradu. Grujičić, koji je aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, rekao je da je pobeda bila neupitna, i prvi put, i sada.
– Pravda je pobedila, jer Srebrenicu je u poslednja tri meseca pratila nepravda – ocenio je on.
Govoreći o Bošnjacima, koji su većinom bojkotovali izbore, Grujičić je rekao da su oni izdani.
– Kao što je bilo u ratu, tako je sada i u miru. Shvatili su to mnogi Bošnjaci, ali ogroman pritisak je na njih vršen, da ne smeju izaći na izbore. Desilo se što se desilo, ali sada je pobeda još ubedljivija. Ne zato što su Bošnjaci bojkotovali, već zato što smo mi još više dobili – rekao je Grujičić.
On je konstatovao da u Srebrenici živi ponosan narod koji zna šta hoće, ocenivši da bi i veći broj Bošnjaka izašao danas i dao mu podršku da nije bilo uslovljavanja i pretnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here