Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, a prenosi Srna.

– Sve probleme, ako postoje, treba rešavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku – istakao je Dodik.

On je ocenio da sve političke snage u Srbiji treba da se okupe i zajedno bore protiv pandemije  koronavirusa, a svako “dešavanje” ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Podsetio je da je pandemija  koronavirusa  zahvatila ceo svet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Tako je, dodao je, i Srbija uvela rigorozne mere s jedinim ciljem da suzbije širenje virusa i zaštiti zdravlje građana.

– To nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države – poručio je Dodik.

1 COMMENT

  1. Poštovani Predsedniče Milorade Dodik, ovo što je sinoć napravio Vučić protiv Naroda Srbije to nije ni Milošević učinio svom narodu. Pre nego što su izbori odpočeli isti Vučić je pričao da je Srbija bogata i ima novca za borbu protiv kovide 19. Čim su izbori prošli i dobio je Vučić izbore, Vučić se oglašava da Srbija nema novce i da nezna kako i na koji način da pomogne narodu.Šta to znači recite imanjače Milorade sami. Cenzuriše Urednike Cenzuru govora Cenzuru u RTSu. I u svim vitalnim organima svuda je Vučić uradio zabranu mišljenja i govora. Nigde nema ni jedne Opozicije niti opozicija postoji. Makron je juče obećao Hoti Šiptarima svaku pomoć a danas ili sutra Vučić die u Pariz Makonu. Šta ima da kaže Makron Vučiću? Samo da mu naredi da prizna Kosovo. I ti Imenjače pričaš priču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here