Tanjug
Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je Srpska sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav.

“Republika Srpska ima sve više prijatelja u svetu koji razumeju našu ustavnu poziciju u BiH i ne opravdavaju pritiske dela zapadnih zemalja”, naveo je Dodik na društvenoj mreži X (Tviter).

Dodao je da je, tokom prošle nedelje, imao sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti, na kojem je Orban izrazio spremnost da preuzme projekte u Republici Srpskoj koje je otkazala nemačka vlada.

Dodik je istakao da je Srpska još opredeljena za punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji, “što smo pokazali podrškom usvajanju zakona iz 14 ključnih prioriteta”.

Međutim, naveo je da u pregovore sa EU može da se uđe kada svi u BiH budu prihvatili dve stvari.

“Prvo, da o svemu možemo odlučivati bez stranaca. Drugo, da se u praksi vidi kako je Sarajevo odustalo od opstrukcija učešća Republike Srpske u procesu EU integracija u njenom punom kapacitetu”, poručio je Dodik.

5 COMMENTS

  1. Ti i Netanjahu pod ruku. Nista od te tvoje retorike Srbin iz Bilece, Bijeljine, Ljubinja, Banjaluke nema. Ama bas nista. Za sve ovo vreme odkako si na vlasti- nikad vise mladih iz RS -a nije otislo. Vise nego kad je rat bio.

  2. Mile 4ever. Dozivotni predsednik RS-a. Svake godine odvaja RS iz BiH. Izlaze stotine njegovih pristalica na RS granicu. Dobiju neku novcanu nadoknadu, malo prohodaju sa zastavama i parolama i vrate se kucama. Bravo Mile – pile od sokola.

  3. Zasto VESTI brisu moj komentar.Vi promovisete samo misljenja onih koji loniraju protiv SRba.RADOVAN III je isti onaj koji se krije pod imenom STRADIJE.Da nije Milorada Dosika dana vise ne bi postojalo RS.,Zasto se krijete pod tudjim imenom ako ne radite i pisete komentare protiv Srba.Sramota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here