EPA/STEPHANIE LECOCQ
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ono što je najgore u BiH pokušaj da se ljudima nameće mišljenje, i istakao da Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH.

– Ona kada je formirana, formirana je da bude nezavisna država. Ona je tu svoju nezavisnost branila u toku rata i kroz Dejtonski sporazum, imajući u vidu da su 1992. godine velike sile, kao što je Amerika, priznale Republiku Srpsku. Mi smo naučili da bez države, nema slobode – istakao je Dodik sinoć u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji.

On je takođe ocenio da su Srbi skloni da budu istorijski naivni i da prave istorijske greške i da donesu odluke koje ih kasnije koštaju mnogo.

Po njegovom mišljenju, BiH ostaje problem i tu nema pomirenja, kao i da muslimani (Bošnjaci) žele celu zemlju za sebe, te da se pokušava nametnuti da su Srbi krivi za sve.

– Zato je BiH nikakva zemlja, mi se od nje na neki način odričemo u nekom smislu, nju svojataju muslimani. Muslimani efektivno kontrolišu 25 odsto teritorije i to mogu da kažu da je njihovo – rekao je Dodik.

3 COMMENTS

    • Свакакви коментари су дозвољени у Вестима. То значи да Арапи у Федерацији БИХ нису шовинисти. Са тим како било да било али је чињеница да “Бошњаци” немају много кликера у глави.

  1. Ja mislio da se Srbi borili za zajedništvo i za bratstvo i jedinstvo, a ono ovaj javno i bez srama govori da postoje jaki i ružni motivi u pozadini i nemaju podloge za budućnost dok se ovaj tip ne makne…. oni koji su bili dio naše ex Juge znaju dobro o čemu govorim…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here