HINA/ TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Lider SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Izvršni komitet te političke partije Republike Srpske zaključio da je ekonomska situacija u Republici Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada zbog epidemije koronavirusa.

On je rekao da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je posao dobilo 9.199.

– To je manje za 1.200 i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu – istakao je Dodik nakon proširene sednice Izvršnog komiteta stranke.

Navodeći da je ekonomska aktivnost zbog korona virusa smanjena, on je poručio da je ekonomska politika SNSD-a usmerena na pomoć privredi, očuvanju radnih mesta i nivoa plata, prenose nezavisne.

Dodik je istakao da će u septembru biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus, i naglasio da su u Republici Srskoj do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u RS, on je ocenio da je i dalje kompleksna, ali da postojeće mere neće biti širene niti redukovane, i dodao da će biti sačinjen i plan vakcinacije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime