Srna
Milorad Dodik u Moskvi

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u Moskvi sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da je tom prilikom sa njim razgovarao o zajedničkim planovima za ovu godinu.

On je takođe rekao i da je sa Putinom razgovarao i o pitanjima bilateralne saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije.

– Sve je bilo posvećeno paradi, tim sećanjima na ratne dane, o stradanjima naših naroda. Međutim, imali smo i mogućnost da razgovaramo o planovima za ovu godinu, ali i o pitanjima bilateralne saradnje –  istakao je Dodik.

– Rusija i Republika Srpska veoma dobro sarađuju, mi smo zahvalni za tu saradnju koja obuhvata sve oblasti, počev od ekonomije, preko kulture, do obrazovanja i zdravstva. Rusija je za nas veoma važan partner u političkim pitanjima, pre svega jer je član saveta po pitanju sprovođenja mira u BiH – ocenio je on.

Dodik je kazao i da se tokom boravka u Moskvi sastao i sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i tom prilikom čestitao mu na uspešno organizovanoj paradi.

– Zahvaljujući takvom ministru kao što je Šojgu Rusija je uspela da povrati svoj položaj na međunarodnoj strateškoj areni, i to daje snagu Rusiji da čini sve što čini sa Putinom na čelu – dodao je.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime