youtube/printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da sa formiranjem vlasti na nivou BiH ne treba da se kalkuliše, da u Sporazumu koji su potpisala trojica lidera sve jasno piše i da zbog toga neće pristati ni na kakve kompromise.

Dodik je istakao da je reč o legitimnom predstavljanju i da se dobro zna ko su izborni pobednici.

– Samo ću reći da nema cene, pa ni za formiranje Saveta ministara koju smo spremni da platimo da kalkulišemo s tom pričom o NATO. Pogledajte porodice stradalih vojnika Italijana koji su ovde bili u operacijama u vreme bombardovanja. Oni su dobili na njihovim sudovima da im isplate odštetu zato što nisu bili obavešteni da će biti bačen osiromašeni uranijum, i da su zbog toga obolevali od malignih bolesti. Umrlo ih je 17. A evo sada su se oglasili i nemački vojnici – rekao je Dodik za RTRS.

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali su 5. avgusta u Sarajevu dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara, kao i izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime