Tanjug
Milorad Dodik

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas zamoliti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da deo vakcina protiv koronavirusa dodeli Republici Srpskoj.

– Danas ću poslati pismo Aleksandru Vučiću i zamoliti ga da jedan deo količine vakcina dodeli Republici Srpskoj, kako bi i Srpska počela sa vakcinacijom. Smatram da je to neophodno, imajući u vidu da je ovde sve izraženiji interes određenog broja ljudi za vakcinaciju – istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Naglasio je da Srbija, u kojoj je već počela masovna vakcinacija stanovništva, na najbolji mogući način obezbedila vakcine protiv koronavirusa, kao i da se očigledno nije oslanjala na kolektivne nabavke kao što je slučaj sa BiH.

– Republika Srpske je uplatila više od šest miliona KM za vakcine putem zajedničkog programa posredstvom institucija BiH, a te vakcine još ne stižu niti ima naznake kada će stići – rekao je Dodik.

Dodik smatra da je od zemalja, koje su uspele da vakcinišu značajan deo svog stanovništva, krajnje nekorektno da se na ovaj način odnose prema zemljama kao što je Bosna i Hercegovina.

Dodik je istakao da je sistem “Kovaks” očigledno u kolapsu, kao i da niko nema informacije kada će vakcina stići u BiH.

– O tome može samo da se nagađa, daju se okviri koji su široki i veliki. Mislim da to nije pošteno prema BiH i svim njenim građanima. Neuspeh u tome govori koliko su te zajedničke nabavke bile pogrešna priča – ocenio je Dodik.

1 KOMENTAR

  1. pa on je dodelio vakcinu makedoncima a srbski narod u srbskoj i drugim krajevima balkana zaboravio
    eto toliko o njegovoj brizi o sbskom narodu moze li neko da objasni ciji je taj covjek predsednik

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime