EPA/Boris Pejović
Miodrag Lekić

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su se stranke dogovorile da formiraju novu Vladu Crne Gore, a da mandatar bude Miodrag Lekić.

– Stranke pobednice su se dogovorile da formiraju novu Vladu, a 41 poslanik parlamentarne većine za kandidata za mandatara ima Miodraga Lekića. Svi smo mu dali podršku i koristimo priliku da obavestimo predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da mandat da Lekiću – rekao je Mandić novinarima posle sastanka.

On je istakao da očekuju da do ponoći budu obavešteni da je novi mandatar Lekić.

Mandić je naveo da će buduća vlada biti uspostavljena na paritetnoj osnovi – da polovina članova bude iz redova Građanskog pokreta URA, da drugu čine ostale partije, a da kandidat za mandatara Miodrag Lekić ima “zlatni glas”.

– Ne verujem da ćemo raditi kao dva bloka, nego kasnije kao tim – rekao je Mandić i dodao da će o resorima govoriti narednih dana, kada Lekić dobije mandat.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je da je DF pokazao zašto je najjači i najozbiljniji subjekt parlamentarne većine od 30. avgusta jer je konstruktivnošću, idejama i odricanjem dao najveći doprinos da bude postignut dogovor.

– Danas šaljemo poruku i Milu Đukanoviću da očekujemo da gospodin Lekić dobije mandat za sastav nove vlade, a spremni smo i da ga usmeno uverimo da imamo 41 poslanika – rekao je Knežević.

Sutra ističe rok u kojem skupštinska većina treba da predloži novog mandatara. Rok za predlaganje mandatara ističe 30 dana od kada je izglasano nepoverenje sadašnjem premijeru Dritanu Abazoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here