EPA/Mauritz Antin
Sedište Dojče banke u Frankfurtu

Rastuće cene energenata, nedostatak radne snage i poremećaji u lancu snabdevanja koji su pogoršani sankcijama prema Rusiji, pokrenuli su talas inflacije koji će se teško zaustaviti, ocenjuje Kristijan Nolting, direktor za investicije u Dojče banci.

Ističući da je inflacija u Sjedinjenim Državama i evrozoni dostigla višedeceijske rekordne nivoe, Nolting je u belešci za klijente napisao:”Slon je u staklarskoj radnji – njegovo zaustavljanje sada bi moglo da bude teško”, aludirajući na devastirajuće posledice inflacije, prenosi Rojters.

“Sankcije, kao i preduzeća koja obustavljaju poslovanje u Rusiji, pogoršavaju probleme u lancu snabdevanja. Pored toga, nestašica platine, paladijuma ili čak neona sputaće proizvodnju intermedijarnih proizvoda”, dodao je on.

1 COMMENT

  1. Pa zapadne NATO zemlje sve su to pokrenule, sa amerikom na čelu koja je u suštini zadužena do guše , štampaju dolare bez pokrića, i kad je amerika u ekonomskoj krizi , ona gleda na svaki način da proizvede rat jer joj tad dolazi svjež novac iz evrope , i to radi već dugo
    Samo ovog puta EU je pucala sama sebi u nogu uvodeći sankcije Rusiji, a još uvoze gas i naftu
    Od te iste Rusije ,
    Holandija je imala referendum o ulasku Ukrijne u EU
    Ljudi su glasali protiv , 90% holanđana i ne zna gdje se nalazi Ukrajina, sve dok ne izbi rat

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here