Tanjug

Dok je srpskih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine neće biti priznanja Kosova, poručio je ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić, dodajući da je na taj način Republika Srpska zapravo “na braniku odbrane” Kosova, ponašajući se principijelno, za razliku od bošnjačkih političara.

– Dok smo mi, srpski predstavnici u Savetu ministara, Parlamentarnoj skupštini BiH, Domu naroda, Predsedništvu BIH, priznanje Kosova od strane BiH je nemoguće. Ne znam pod kojim uslovima i okolnostima bih mogao da glasam za nezavisnost Kosova. Pored Srbije, RS je ta koja je na braniku Kosova i štiti teritorijalni integritet Srbije i ponaša se principijelno, za razliku od nekih zemalja – rekao je Nešić za Kosovo onlajn u Beču, gde je boravio u zvaničnoj poseti.

Uz konstataciju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek ističe da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ukazuje da sa druge strane, bošnjački političari ne poštuju teritorijalni integritet Srbije.

– Oni bi priznali Kosovo, ali ne mogu, zbog “zlih” Srba, koji im to ne dozvoljavaju. Dok smo mi tu, nema šanse za priznanje Kosova – rekao je Nešić.

Navodi da sve što se dešava u regionu ima reperkusije i na BiH, pa tako sve što se dešava na Kosovu, utiče i na Bosnu i Hercegovinu, pogotovo na srpski narod.

– Za sve Srbe, Kosovo je sveta zemlja i ne možemo da se prema tom pitanju odnosimo kao da se nalazi nege daleko – dodao je ministar.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here