commons.wikimedia/Austrian Airlines

Austrijska aviokompanija AUA, koja je zatrazzila državnu pomoć usled koronavirus krize, isplatila je bonuse rukovodstvu kompanije.

Krajem avgusta AUA treba da dobije 150 miliona evra od države, novac koji ne mora da vraća. Pomoć države obuhvata kako 150 miliona evra finansijske injekcije, tako i kredita u visini od 300 miliona evra za koji država garantuje.

Kredit će biti isplaćen, kako je dogovoreno, u tri tranše po 100 miliona – u avgustu, septembru i oktobru, potvrđeno je agenciji APA u kompaniji.

Na drugoj strani, 200 rukovodećih kadrova AUA dobilo je bonus za prošlu poslovnu godinu, koji je već isplaćen, ukazuje bečki dnevnik “Esterajh”.

– To da rukovodstvo dobija bonus dok putnici čekaju na povraćaj novca uplaćenog za nerealizovane letove, ne razumem – rekao je Rajner Štratberger, predsedavajući radničkog saveza letačkog osoblja.

Rukovodeći kadar AUA “nagrađen” je bonusom u visini od oko 2,9 miliona evra.

Ministar finansija Austrije Gernot Blimel rekao je da nema razumevanje za tako delovanje AUA.

“Takvo ponašanje pokazuje da ne postoji senzibilnost. Očekujem da uprava kompanije bude dosledna i pronađe rešenja, a uz to i što pre vrati pare za aviokarte koje nisu iskorišćene”, poručio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here