EPA-EFE/Etienne Laurent

Crkva Engleske i Kraljica Engleske ulaganjem u firmu Hipgnosis Songs Fund, postala suvlasnik hitova Bijonse “Single Ladies”, Rijane “Umbrella” i Džastina Timberlejka “SexyBack”.

Kompanija Hopgnosis je potrošila više od milijardu dolara na otkupljivanje prava na muziku, pa su postali vlasnici kataloga pesama, među kojima se nalaze Boyz II Men, Bobi Braun, Vitni Hjuston, Blondie, Barry Manilow i Mark Ronson. Tvrde da je investicija u muzička prava vrednija od zlata ili nafte, jer prihodi ne zavise od fluktuacija u ekonomiji, piše NY Post.

-Ove dokazano velike pesme su pouzdan i proveren izvor zarade. Ako uzmete pesme “Sweet Dreams” od Eurythmicsa ili “Livin’ On A Prayer” Bon Džovija, tu govorimo o 30 ili 40 godina prihoda. Kad su raspoloženi, ljudi slušaju muziku, ali i kad im je teško i kad se suočavaju sa velikim izazovima, traže utehu i beg u odlične pesme – kaže Merck Mercuriadis vlasnik Hipgnosisa.

Investitori Hipgnosis Songs Fund, među kojima je i Crkva Engleske, profitiraju svaki put kad neko sluša ove svima drage pjesme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here