EPA/Neill Hall
Novak Đoković

Novak Đoković kaže da je pokušao na najbolji način da prihvati nemogućnost da ne nastupi na američkoj turneji, uključujući i US open, zbog toga što nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulazak u SAD.

– Čovek sam koji snažno veruje da se sve dešava s razlogom. Na nama je da li ćemo da gledamo čašu kao polupunu ili polupraznu, a ja se trudim da budem pozitivan u životu. Kad već nisam mogao da idem u SAD, trudio sam se da na vredan način iskoristim to vreme – bio sam s porodicom, provodio vreme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem – rekao je Novak i dodao:

– Kada je reč o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osećao komforno kada sam trenirao i vežbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vremena pravi način.

Novak kaže da je provodio vreme i u svom teniskom centru u Beogradu.

– Time sam se dosta bavio, a i u ovoj fazi karijere, ne želim da trčim s turnira na turnir, već sa koncentrišem na ono najvažnije. Želim da očuvam telo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slem titule.

Đoković naredne nedelje igra u Tel Avivu, a zatim i u Astani.

– To mi isto donosi dobar osećaj i uzbuđenje, da vidim mesta koja ranije nisam. Uvek imam manje-više isti raspored, biće lepo posetiti nova mesta – zaključuje Novak.

1 COMMENT

  1. Nole ima najbolje rezultate u istoriji tenisa, mislim na ukupnan odnos pobeda i poraza, sa posebnim osvrtom da ih je realizovao u periodu Federer dominacije tj. od 2010. na ovamo! Ali…Nole je tipican emotivac, previse orijentisan na okruzenje za razliku od Fedexa koji je racionalan i pragmatican bio, tako da Nole moze da igra jos 5 god. sigurno je rje u fizickoj snazi ali u ovoj fazi je bitnija psiha, i pristup protivnicima. Ako Nole ne pristupa mecu dominantno, kao najbolji nego se upusta u nepotrebne duele gde razigrava protivnika, onda mislim da nema smisla da nastavi da se takmici jer ce ubrljati karijeru brzo, 10tak bitnih poraza u finalima, i gde si bio-nigde, sta si radio-nista, pobedjuju te napaljeni pocetnici zato sto ih tretiras jednakima sebi! Fedex je u tom pogledu neprikosnoven, kao i u servisima gde je apsolutno najbojli svih vremena plus sa realizacijom, poentiranjem!! Dakle, Nole sad je ono sto rekli pamet u glavu pa razmisli o formi nastavka karijere, prvo mesto mu ATP izrezirano preoteo sto i nije bitno jer ima 373 nedelja rekord, gs mozda jos par i jos koji masters i u najboljoj situaciji pobeda u Parizu na Olimpijadi dogodine, a sve uz maksimalan pristup i min bro poraza od dolazecih! Velikani znaju kad je vreme za kraj a to je obicno na vrhuncu kad se postigne skoro sve, a ne u fazi urusenja i fizickog i autoritativnog. U svakom slucaju srecno do kraja, zasluzio je radom i pobedama u prkos svim preprekama koje durgi teniseri nisu imali, realno!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here