MN press
Novak Đoković i Nenad Zimonjić

Nenad Zimonjić je u stručnom štabu Novaka Đokovića već dve nedelje, biće i tokom mastersa u Monte Karlu naredne sedmice, ali još nije odlučeno da li će zameniti Gorana Ivaniševića na funkciji glavnog trenera najboljeg tenisera svih vremena.

– Nenad je moj prijatelj dugo vremena – objašnjava Novak u intervjuu “Ekipu”. “Bio mi je selektor u Dejvis kupu, zajedno smo osvojili ATP kup. Uvek smo imali dobru komunikaciju. Dopada mi se njegovo razmišljanje o tenisu, kako vidi moju igru i ostalih tenisera. Uvek mi je pomagao, bio mi je kao mentor, stariji brat. Uvek smo imali ovakav odnos”, dodao je.

Počeli su saradnju pre desetak dana na terenima TK Bejzlajn na Banovom brdu.

– Bio sam su Beogradu kada sam počeo da treniram na šljaci. Pitao sam ga da li postoji mogućnost da bude sa mnom tada i tokom mastersa u Monte Karlu. Pristao je. Kada se završi ovaj turnir, razgovaraćemo šta dalje. Do sada sve je bilo kako treba, kao i uvek. Nešto novo i osvežavajuće – istakao je Nole.

Đoković, koji je danas postao najstariji “broj jedan” u istoriji ATP liste, pričao i o prekidu saradnje sa Ivaniševićem.

– Goran je sve odlično objasnio u poslednjem intervjuu. Obojica smo osetili da smo dali sve u našoj saradnji. Jednostavno, kucnuo je čas za promene. Uvek će ostati moj prijatelj i moje porodice. Rezultate koji smo postigli sami za sebe govore – rekao je Đoković.

Osvrnuo se i na Olimpijske igre, jedan od svojih glavnih ciljeva u ovoj godini:

– Mnogo su važne, uvek o njima govorim kao o svom prioritetu u olimpijskoj godini. Nisam uspevao da izvučem maksimum na njima, a sada će situacija biti drugačija. Prvi put ću ih igrati na šljaci, verujem da će mi grend slem na Rolan Garosu potom pomoći da na istom stadionu dobro odigram i OI. Doduše, pre toga je jedan mali turnir, Vimbldon – dodao je kroz smeh.

– To nije idealno. U svakom slučaju, najvažniji period u ovoj godini će biti između Rolan Garosa i US opena. Tada moram da budem maksimalno spreman, i fizički i mentalno – zaključio je najbolji teniser svih vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here