EPA/James Ross
Novak Đoković

U fantastičnom maniru je srpski tensiser Novak Đoković stigao do polufinala Australijan opena, a potom je izjavio da je na nivo motivacije posebno uticalo ono što se dogodilo u prethodne dve godine.

Đoković je najavio i narednog protivnika – Amerikanca Tomija Pola, koji je eliminisao sunarodnika Bena Šeltona.

– Gledao sam Tomija Pola, neko vreme je na Turu. Igra turnir života. Kompletan teniser – čvrst bekhend, može da uđe u teren i da diktira forhendom, izvrsna tehnika servisa kojom može da pogađa sve tačke – rekao je Novak.

Osvajač 21 grend slem titule zaista deluje nadmoćno na terenu na tekućem AO.

– Oduvek sam bio odlučan, ali moguće da sam ove još odlučniji – zbog povrede i zbog svega što se dešavalo prošle godine. Raste samopouzdanje i šalje poruku rivalima to što sam dobio dominantno dvojicu igrača koji su u formi. Ne bih rekao da mi je pre nedostajalo odlučnosti, ja uvek dajem sve od sebe, naročito na grend slemovima. Znate, to su turniri koji najviše vrede, naročito u ovoj fazi moje karijere. Međutim, moglo bi se reći da ove godine postoji nešto dodatno. Sada se osećam dobro na terenu, bolje i bolje kako turnir odmiče. Bio sam u sličnoj situaciji mnogo puta u životu – nikada nisam izgubio polufinale AO, nadam se da će tako i ostati – istakao je Novak.

Ponovo je jedan neodgovorni navijač u publici vikao tokom meča – Đoković je opet bio prinuđen da priča sa sudijom o tom problemu.

– Ako se to događa – događa se. Ne mogu ja mnogo da učinim po tom pitanju. To je samo nekolicina pojedinaca. Apsolutno ne mogu da dajem sud o čitavoj publici na osnovu malog broja takvih ljudi. Kao što sam i ranije govorio – ako neko uzvikuje stvari koje nemaju veze sa tenisom, ako namerno provocira i vređa, onda moram da reagujem. Možda ne prvi ili drugi put, ali posle toga moram. Tada zamolim glavnog sudiju da učini nešto. Posle sam istog navijača takođe čuo, ali tada je samo navijao za Rubljova, pa nisam imao nikakve zamerke – izjavio je srpski teniser, koji će se u slučaju 10. titule na prvom grend slemu sezone, vratiti i na prvo mesto ATP liste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here