EPA/Will Oliver
Pravo iz ruku vojvotkinje od Kenbridža Kejt Midlton

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je kritikovao Vimbldon i ATP organizaciju koja je odlučila da ove sezone zbog zabrane nastupa Rusima i Belorusima neće računati bodove osvojene na najprestižnijem turniru na svetu.

– Ovo je veoma nekorektno prema meni i prema svima koji su ostvarili odlične rezultate prošle godine. Gubim bodove, a nemam priliku da ih odbranim zbog politike. Izgubiću čak 4.000 bodova jer nisam mogao da igram ni na Australijan openu – rekao je Đoković.

Šestostruki osvajač Vimbldona u sutrašnju odbranu naslova kreće protiv Sunvu Kwona, a na konferenciji za medije dodatno se osvrnuo na zabranu Rusima i Belorusima.

– Ne znam šta su oni skrivili u vezi događaja u Ukrajini. Nije fer da se kažnjavaju zbog onoga što se tamo dešava. Da se tako nešto zabrani meni koji nisam doprineo sukobu, bio bih ljut. Želeo bih da podsetim da je od 1992. do 1996. srpskim sportistima bilo zabranjeno da se takmiče na međunarodnom nivou, tako da znam kako se sada osećaju Rusi i Belorusi – poručio je on.

Đoković se dotakao i aktuelne zabrane igranja na još jednom ovogodišnjem US Openu, budući da američke vlasti još uvek ne dopuštaju ulazak u državu nevakcinisanima protiv korone.

– Znam da trenutno ne mogu da igra US Open, ali to mi daje dodatnu motivaciju da što bolje odigram ovde na Vimbldonu – istakao je Đoković.

1 COMMENT

  1. Pa kada ti je zao onda ni ti nisi trebao da igras u znak podrske braci
    I onako si sve osvoio sta te breiga vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here