Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković govorio je o igranju pred praznim tribinama na meču Dejvis kupa protiv Austrije.

Srbija je u prvom kolu Dejvis kupa u Insbruku lako savladala Austriju 3-0.

– Pre sedam ili deset dana dobili smo tužne vesti da nećemo igrati pred publikom. To nisu vesti koje smo želeli da čujemo. Publika je osnovni deo ovog sporta. Mi smo na kraju dana i biznis, zabavljamo i usrećujemo ljude – rekao je Đoković i dodao:

– Mi smo sportisti, profesionalni sportisti koji imaju privilegiju da rade ono što vole i žive od sporta, ali u isto vreme imamo i uticaj na publiku. Donosimo im pozitivne emocije, ljudima koji kupuju karte i dolaze da nas gledaju. Uvek razmišljam o tome i zato sam bio tužan što ćemo igrati bez publike. Na sve smo spremni, znamo da ovo nije poslednji put da ćemo igrati pred praznim tribinama. Tako je kako je. Dosta je ljudi u svetu koji se muče više od nas i ja ih razumem i uz njih sam. Postoje mnogo bitnije stvari od profesionalnog sporta. To je zdravlje. Molim se za sve ljude. Nadam se da ćemo se zajedno izvući iz ovoga.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime