Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da godinu kruniše trijumfom na US openu u Njujorku.

Đoković je u intervjuu agenciji MINA istakao da je u odluci da li ili ne nastupiti u Tokiju – “prevagnuo patriotizam”.

– Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno – istakao je Đoković.

Govoreći o boravku i pripremama u Crnoj Gori, kazao je da je to njegova država i njegov narod, navodeći da je u rizortu imao odlične uslove za trening, sa terenima urađenim po svetskim standardima.

– Osećam se kao kod kuće. Čitavo svoje detinjstvo, pogotovo na letnjim raspustima, proveo sam u Crnoj Gori. Više sam provodio vremena na otvorenom moru, na Svetom Stefanu i Budvi, a sada sam se zaljubio u Bokokotorski zaliv. Tu smo sa nekim prijateljima, došao sam sa suprugom i decom. Oni su bazirani neko vreme i ostaće ovde, dok budem boravio na Olimpijskim igrama u Tokiju – rekao je Đoković.

On je naveo da se oseća lepo, ispunjeno i da je pun samopouzdanja zbog pobeda koje je nanizao u poslednjih nekoliko meseci.

– Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve – poručio je Đoković.

Komentarišući dosadašnji tok sezone, on je istakao da je ona već jednako uspešna, kao najuspešnije sezone, koje je do sada imao u karijeri.

– Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama 2011. i 2015. godine. Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaju US open u Njujorku i Olimpijske igre. To su dva najveća cilja do kraja sezone. Kao što rekoh naporno jeste, ali zbog niza pobeda koje imam samouveren sam i imam samopouzdanja – rekao je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here