EPA-EFE
Novak Đoković

​Srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona nije imao protiv sebe samo raspoloženog protivnika, već i domaću publiku koja ga je podržavala.

Teže nego što se očekivalo, Đoković je posle četiri seta savladao Džejkoba Firnlija i prošao dalje (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), a posle osvojenog seta Britanca tražio je da se jedan navijač izbaci sa tribina Centralnog terena.

Kamere nisu usnimile šta se tačno desilo, ali je pretpostavka da je vređao Novaka, o čemu je ovaj pričao posle meča.

Kada je završio duel sa Firnlijem Đoković je krenuo ka tom delu tribina, međutim…

– Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to tolerišem – rekao je srpski teniser i dodao:

– To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš. To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja – ja reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakog ću da pogledam u oči i mirno spavam.

Obično, u ovakvim situacijama Novak pokuša da bude tolerantan koliko je moguće.

– Kada se nekom suprotstavim, zanimljivo je kako velika većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj – zaključio je Đoković.

Novak će naredni meč u Londonu igrati protiv Alekseja Popirina u subotu u okviru trećeg kola. Njih dvojica su se nedavno sastala u Melburnu kada je srpski teniser slavio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here