EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, plasirao se u četvrtfinale Mastersa Monte Karlo, nakon što je u dva seta pobedio Lorenca Musetija – 7:5, 6:3. Srbin se tako revanširao Italijanu za prošlogodišnju eliminaciju u Kneževini, a naredni rival biće mu Australijanac Aleks De Minor.

Krenulo je loše po Novaka Đokovića, koji je izgubio uvodni servis gem, nakon što je Italijan izabrao da Srbin bude prvi na servisu.

Interesantna, ali, ispostaviće se ispravna odluka. Bolje je Museti ušao u meč i daleko lakše je osvajao gemove, dok se Novak dugo „tražio“, a nije ga slušao ni servis.

Ipak, igralo se gem za gem, da bi Đoković u osmom stigao do ribrejka. I to kako! U svom stilu, uz „energiju“ koju je uzeo od publike, koja mu je zviždala, samo zbog toga što je pokazao da je jedna loptica koju je poslao Museti završila u autu.

Pretvorio se Novak u „dirigenta“ u jednom trenutku, jer je na zvižduke s tribina simulirao kako diriguje, u stilu „dajte mi toga još“.

I, epilog svega bio je brejk! Nanizao je Đoković četiri poena i „ukrao“ je servis Italijanu.

Upravo je taj gem bio „okidač“ da Novak počne da igra svoj prepoznatljiv tenis i da „melje“ rivala. Prvi put je poveo u meču posle 50 minuta borbe, da bi na kraju u 12. gemu dočekao neverovatan poklon od Lorenca Musetija. Italijan je napravio duplu servis grešku na brejk loptu Đokovića, što je automatski značilo set za Srbina.

U drugom setu viđena je revija brejkova i to nakon što je Novak Đoković uspeo da osvoji prvi servis gem, što nije bio slučaj u prvom setu.

Sada, bez većih problema, a onda i niz od tri uzastopne „krađe servisa“. Novak je prvi zadao udarac i poveo sa 2:0, da bi Italijan uzvratio ribrejkom, ali tu nije bio kraj. Novak je uspeo ponovo da dođe do brejka i da povede sa 3:1.

Igralo se posle gem za gem Đoković je na kraju slavio rezultatom 6:3 u drugom setu za plasman među osam najboljih u Kneževini.

Tamo ga čeka Austrlalijanac Aleks De Minor, koji je eliminisao sunarodnika Alekseja Popirina – 6:3, 6:4.

Prošle sezone Novaka Đokovića u osmini finala na mastersu u Kneževini pobedio je upravo Lorenco Museti, a sada srpski as ima priliku za revanš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here